سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 2
کل بازدید : 21829
کل یادداشتها ها : 16
خبر مایه


تحریم حج، به نفع کیست؟


موافقان تحریم حج، برای تحریم دو علت عمده برمی‌شمرند: یکی ضرر اقتصادی‌ است که از تحریم حج بر اقتصاد عربستان وارد می شود و دیگری نگاه داشتن عزت و مقابله با توهین عربستان به زائران ایرانی.
در این میان برخی معتقدند عربستانیها بیش از ما به دنبال تحریم حج هستند «چرا که در شرایط کنونی حکومت عربستان تبدیل به مهمترین حکومت ضد انقلاب منطقه شده است و بهترین کانال برای انتقال پیام انقلاب به درون عربستان همین مناسک حج است.»
از این روی برخی از منتقدان تحریم، معتقدند تحریم حج بیش از آنکه منافع عربستان را به خطر بیندازد ممکن است منافع ایران را با مخاطره روبرو کند، افزون بر آنکه در شرایط فعلی برهم خوردن روابط ایران ـ سعودی بیشتر به سود دولتهایی مانند اسرائیل تلقی میشود. 

                      
سلام


پیامی مربوط به حج فرستاده شد و در ادامه سوالاتی پرسیده شد که یکی یکی بررسیشون می کنیم. فقط به سوال ها پرداختم تا خیلی طولانی نشه

1. آقا حنیف: من مخالف حج هستم چون روش های بسیار موثر تر برای تبلیغ و ارتباط شیعه ها با بقیه مردم وجود دارد. هر حرفی متعلق به زمان و مکانست پیامبر اون زمان نمیتونست برای مردم توضیح بده 1400 سال دیگه دنیا این شکلی میشه و اگر باعث ایجاد اخلاف در دین و بین مردم و دین و مردم و دولت اسلامی میشه حج برین واجبه بابا حج برای این اینقدر مهم بوده که در اون زمان محل تجمع افراد تمام مناطق بوده و افکار و اطلاعات رو میش ه پخش کرد الان من میشینم تو خونم یک کانال ماهواره ای میسازم برای کل دنیا هم پخشش میکنم.

پاسخ: برای پاسخ به این سوال باید ابتدا دید آیا علت وجوب حج تنها خلاصه در تبلیغ دین و اجتماع مسلمانان و مناظره و صحبت می شه یا اینکه این تنها یکی از علل وجوب حج هست؟ بیاید با هم از زبان خود ائمه علل واجب شدن حج و فلسفه اون رو بررسی کنیم.

علی بن موسی الرضا(ع) درباره فلسفه و علل تشریع حج خطاب به فضل بن شاذان می فرمایند: «حج به سوی خدا رفتن و در پیشگاه باری تعالی حاضر شدن است»
حج باطنی که مقصود از زیارت است باعث بروز تحولات اساسی در زائر می شود چرا که مناسک حج سمبلی از مناسک اسلامی است و باعث ایجاد روحیه تقوی در افراد و تربیت نفس می شود.
هدف از آفرینش انسان، معرفت خداست و انسان زمانی به این معرفت دست می یابدکه بوسیله عبادت به تربیت نفس خود بپردازد و حج مشتمل بر تمام نتایجی است که از سایر عبادات چون نماز و روزه حاصل می شود بنابراین در معرفت انسان نسبت به خدا اثری بنیادین دارد.

*کمال طلبی

در ادامه آن حدیث شریف حضرت رضا(ع) سر عظیم حج را این چنین بیان می دارند:«حج زیادت طلبی و کمال خواهی است.»
کمال طلبی در انسان از فطریات مسلم و غیر قابل انکار است و آنچه در مراسم پرفیض حج به ندای فطرت انسان پاسخ می دهد، حرکت انسان بر اساس معرفت الهی به سوی کمال مطلق است.

* حج؛ آغاز حرکتی نو در زندگی

و بیرون شدن از گناهان گذشته و احساس اینکه اکنون باید عمل را از سر گیرد و خویشتن را براى آینده عمر مهیاتر و آماده تر سازد.

* حج؛ تمرین خودسازی

امام هشتم(ع) در ادامه می فرمایند: بر اثر صرف اموال و خستگى بدن و خوددارى از شهوات و لذات حالت فداکارى در راه ادای وظائف بندگى به وى دست می دهد، به برکت عباداتى که در این عمل انجام می گیرد و چهره خضوع و مسکنت و ذلتى که حاجى بر اثر تحمل گرما و سرما به خود مى گیرد، به خداوندگار خویش نزدیک می شود، و دیگر خدا دوستى و خداترسى که در این راه عاید شخص مى گردد، و دیگر برطرف شدن قساوت قلب و گستاخى به خدا و غفلت از یاد حق تعالى، وى امید و آرزو را از مخلوق می برد و همه امید و آرزویش را به خدا منحصر می سازد

* راهی برای ادای حقوق اجتماعی

امام هشتم(ع) در ادامه می فرمایند: حج وسیله ای برای خارج کردن و جداسازی داراییها از یکدیگر و پرداختن حقوق فقرا و مستمندان است.
ادای حقوق مستمندان از راه پرداخت خمس و زکات اموال و لزوم جداسازی اموال قبل از سفر حج علاوه بر انجام واجب الهی باعث می شود تا انسان متوجه اطرافیان خود بوده و حقوقی که خداوند بر عهده او نهاده انجام دهد.
این فراز از پیام حضرت رضا(ع) به زائران کعبه، بعد اجتماعی و لزوم توجه به سایر افراد را یادآور می شود و این ویژگی را که حاجیان از نقاط مختلف برای همدلی در نقطه ای جمع می شوند روشن تر و لزوم فریاد رسی به مسلمانان را دو چندان ساخته و حس انترناسیونالیستی اسلامی را در مسلمین بارور می سازد. رشد این ویژگی در زائران، زمینه ساز وحدت اسلامی و حاکی از بلوغ اجتماعی مسلمین است.

همایش سالانه علوم اسلامی
ثامن الحجج(ع)، «حج» را جایگاه فراگیری فقه و احکام دین و انتقال اخبار پیشوایان (ع) به سراسر جهان می دانند و می فرمایند:
مع مافیه من التفقه و نقل الاخبارالائمه(ع) الی کل صقع و ناحیه، کمال قال ا... تعالی: فلولا نفر من کل فرقة منهم طائفة ینفقهوا فی الدین..
کنگره جهانی حج فرصتی مغتنم برای مسلمین بوجود می آورد تا به معرفی اسلام اصیل به جهانیان بپردازند، امیرمؤمنان (ع) در بیان اهمیت این مسأله می فرمایند: «برای مردم حج را به پا دار و روزهای خدا را به یادشان آور، در بامداد و شامگاه در یک مجلس عمومی با مردم بنشین. آنان که پرسشهای دینی دارند با فتواها آشنایشان بگردان و ناآگاه را آموزش ده و با دانشمندان به گفتگو بپردازد.»

منابع: عیون اخبار الرضا/ باب 34، نیز با همین مضمون روایتی از حضرت رضا(ع) در عیون اخبار الرضا(ع) ج2 ص174 خطاب به محمد بن سنان وارد شده است و بحارالانوار، ج 6، ص 94 و نهج البلاغه/ ترجمه محمد دشتی/ نامه67/ فراز اول


2. آقا حنیف: بزارین یک مثال بزنم
فرض کنین در جامعه ای دیکتاتور و بیدین زندگی میکنید
دین داشتن حکمش اعدامست
ایا خدا میگوید بروید نماز جماعت در کف خیابان جلو دادگستری بخوانید ؟

پاسخ: تو این قسمت از صحبتتون فرض مساله رو اینطور گرفتید که اگر خطر جانی برای فرد در مورد حج رفتن وجود داشته باشه عاقلانه و درست نیست که به اون مکان برید. خب باید گفت که در مورد مساله حج هم همینطور هست و اگر امنیت راه و از طرفی امنیت در خود مکه تامین نباشه اصلا حج بر اون فرد واجب نمیشه و اگر بره حرام هم خواهد بود لذا این حرف شما در مساله ما وارد نیست چون اصلا از شرایط وجوب حج تامین بودن امنیت هست درحالیکه شما فرض رو بر نبودن امنیت گرفتید.

3. آقا حنیف: 35 دقیقه قبل داخل کانال شخصی شاهین نجفی این ارسال شد  تا الان بیش از 5 هزار فایل ارسال کردن مردم این یعنی قدرت رسانه

پاسخ: ابتدا باید بگم که اگه شما تو کانال ایشون جوین شدید چون تعداد اعضای کانال رو با این کار زیاد می کنید و این تصور وجود داره که فقط افرادی که با عقاید ایشون موافق هستند عضو کانال ایشون می شن، بهتون توصیه می کنم از اون کانال خارج بشید چون عقاید شما هیچ ربطی به عقاید ایشون نداره و با زیاد کردن اعضای کانالش ناخواسته تقویتش می کنید که از لحاظ شرعی درست نیست، این در مورد کانالای با محتوای ضد دینی دیگه هم صادقه.
اما اینکه رسانه های جمعی امروزه خیلی قدرت بیشتری داره هیچ شکی درش نیست ولی خب آدم خودش رو از چاله توی چاه نمی اندازه، ما متاسفانه در امر رسانه های جمعی به شدت ضعیف هستیم و اصلا شبکه های ماهواره ای که تبلیغ وهابیت می کنن که به زبان های مختلف هم هستند قابل مقایسه با شبکه هایی که تبلیغ شیعه و پاسخ شبهات رو می دن نیست لذا حتی اگر تنها علت وجوب حج اجتماع مسلمین و تبلیغ شیعه بود (گرچه با توجه به مطالب بالا دیدید که تنها یکی از عللش هست) تعطیلش خودزنی بود.
 گرچه حتی اگر رسانه قوی هم داشتیم (که متاسفانه نداریم) بازم دلیل نمی شد این موقعیت طلایی رو از دست بدیم و تبلیغ چهره به چهره که از بهترین نوع تبلیغ هست رو رها کنیم لازم هم نیست مبلغ بفرستیم همین که ببینن یکی مثل شما که شیعه هستید همون قرآن رو می خونید و کارای کفر آمیز نمی کنید کافی هست. همونطور که با اینکه وهابیت موسسات مختلف در کشور های مختلف داره و شبکه های به شدت قوی و منظم و زیادی در ماهواره داره، با این حال سالیانه خرج بسیار بالایی برای چاپ کتاب برای تخریب شیعه و تربیت مبلغ و توزیعش بین حاجی ها در زمان حج می کنه به طوری که افرادی که به حج می رن می بینن که در گوشه گوشه مسجد الحرام مبلغین وهابی در حال طرح شبهه در مورد شیعیان هستن و به صورت کاملا حرفه ای کفر شیعه و از اون بالاتر حلال بودن خونش! رو اثبات می کنن و وقتی اون افراد به کشور خودشون بر می گردن کوچک ترین تاثیرش عدم واکنش نشان دادن به کشتن شیعه ها براشون خواهد بود اگر خودشون با به دست آوردن قدرت به این کار دست نزنن و عضو گروه های مسلحی که بر علیه شیعه فعالیت می کنن نشن!

4. محبوبه خانم: عدم شرکت ایرانیها چه سودی برای عربستان داره؟

پاسخ: معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در خصوص میزان سودی که حضور عمره‌ گزاران ایرانی برای عربستان دارد، گفت: قدر مسلم حضور زائران ایرانی برای عربستان سود مالی دارد اما کشوری که بیش از 700میلیارد دلار پول نقد در بانک‌های کشورهای مختلف دارد و برای ضربه زدن به سایر کشورها قیمت نفت خود را کاهش داده و نفتش را حراج می‌کند هیچ نیازی به سود حضور زائران ایرانی در عمره ندارد؛ چرا ما باید در این فضا حرکت کرده و به آن دامن بزنیم؟

خدرنژاد با تأیید این مطلب که عربستان از عدم حضور زائران ایرانی در عمره خوشحال می‌شود چرا که پای شیعیان را از حضور در مسجد‌الحرام و مسجد‌النبی کوتاه می‌کند، گفت: آنها حاضر هستند دو برابر پولی که ما هزینه می‌کنیم را پرداخت کنند تا ما به عمره نرویم ولی چون به صورت رسمی نمی‌توانند مانع شوند، ترفند‌های مختلف دیگری را به کار می‌گیرد.                                                                      خلاصه مساله حج یک رسانه طلایی برا عربستان محسوب میشه و به شدت روش سرمایه گذاری کرده و می کنه حضور ما همیشه براشون ایجاد مشکل می کنه و تبلیغاتشون رو خنثی می کنه و اونها شدیدا به دنبال کم کردن حضور ما هستن  تا این حد که چادر ایرانی ها رو بسیار دور تر از بقیه و جدا قرار می دن و در کنار آفریقاییها تا هیچ ارتباطی با هم نتونن برقرار کنن


      خاطره ای...




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ